Logo Showdown
Decoratiefoto
 

Classificatie

Om ervoor te zorgen dat wedstrijden zo eerlijk mogelijk kunnen worden gespeeld, moeten spelers die op internationaal niveau mee willen doen worden geclassificeerd. Bij de classificatie moet de invloed van een handicap op het uitoefenen van een sport worden aangetoond. Door classificatie wordt bepaald welke spelers in aanmerking komen om mee te doen op internationaal niveau.

Bij para ice hockey is er hiervoor één criterium bepalend: spelers moeten een beperking hebben in hun onderlijf die de betreffende spelers belemmert om ijshockey te kunnen spelers. Voorbeelden hiervan zijn: amputaties, stijfheid in de enkel of knie, een beenlengteverschil van minimaal 7 centimeter, of zwakkere beenspieren als gevolg van een verlamming.

In Nederland wordt ervan uitgegaan dat alle spelers gelijk zijn op een slee. Het voordeel van spelers zonder handicap is beperkt ten opzichte van spelers met een handicap. Het is daarom in Nederland toegestaan dat ook spelers zonder beperking mee kunnen spelen en trainen bij de Nederlandse verenigingen. Deze mening wordt ook in sommige andere landen gedeeld. Kijk voor meer informatie over classificatie op: http://www.paralympic.org/ice-sledge-hockey/rules-and-regulations/classification 

Nieuws

WK Para Ice Hockey A-poule van start!

Op 27 april start het WK A-poule in Ostrava, Tsjechië. Alle wedstrijden zijn live te volgen...

Amsterdam Tigers Para - Amsterdam Tigers BeNe-League

Op zaterdag 6 april speelt het Amsterdam Tigers BeNe-League team om 13:15 uur als...

Amsterdam Tigers Para verliest nipt van Rouen Dragons...

Amsterdam 9 maart 2019: Vandaag was het zover: de wedstrijd tegen Rouen Dragons uit Frankrijk....